Unghii french

     Manichiura frantuzeasca este acel tip de manichiura ce nu se va demoda niciodata si care va ramane un simbol al elegantei si rafinamentului.

    Pentru a avea si tu o manichiura frantuzeasca nu trebuie sa mergi neaparat la salon.
Poti afla chiar aici care sunt pasii de urmat si care sunt acele cateva mici trucuri ce te pot ajuta sa ai o manichiura perfecta, poate chiar mai reusita decat cea de la salon :)

     Primul pas consta in inlaturarea de pe unghie a oricarei urme de lac de unghii sau oja, cu o discheta inmuiata in acetona.

     Hotaraste-te ce lungime si ce forma vrei sa dai unghiilor tale 

Daca consideri ca e nevoie sa iti mai scurtezi unghiile, tine minte sa nu tai niciodata unghia din mijloc ci putin cate putin, incepand de la un colt al unghiei spre celalalt, pentru a evita ruperea inestetica sau exfolierea unghiei.

      Pileste-ti unghiile cu o pila ceva mai lunga, pentru ca miscarile de fie ample si intr-o singura directie. Este foarte important sa nu pilesti prin miscari "du-te vino" ci numai intr-o singura directie sau macar de la colturi spre varf.
    Pilirea prin miscari scurte si foarte dese nu sigileaza marginea unghiei, permitand infiltrarea apei sau a altor substante intre straturile unghiei, ceea ce duce la exfoliere.

-->     Dupa pilirea unghiilor, freaca marginile acestora si suprafata unghiei, cu o bucata de material ceva mai aspru, pentru a da luciu si pentru a inchide porii unghiei.

    Nu trebuie neaparat sa indepartezi cuticulele prin taiere ci le poti inmuia cu putina crema de maini sau cu un ulei special pentru cuticule, dupa care sa le impingi usor inapoi cu un betisor.

Rolul cuticulelor este de a proteja unghia de infectii si bacterii care pot patrunde in zona in care unghia este foarte moale si pe care aceste cuticule o acopera.

     Degreseaza unghiile de crema de maini sau ulei de cuticule cu o discheta inmuiata in acetona si aplica un strat subtire de lac de unghii de baza, transparent. Lasa lacul sa se usuce complet.

      Cu oja alba (sau orice alta culoare doresti, daca vrei o manichiura frantuzeasca mai ... moderna) traseaza cu atentie o linie subtire pe varful unghiei, care sa aibe exact aceasi latime cu cea a unghiei crescute in afara.

Ca sa ai stabilitate cand trasezi linia, pune degetul pe marginea mesei si mana in care tii pensula sprijin-o tot pe masa, astfel incat sa poti trasa linia continua, fara intreruperi sau linii serpuite :)

Lasa prima linie sa se usuce si apoi mai aplica inca una, exact in acelasi mod si fara a o depasi pe cea initiala. Daca ai nevoie de retusuri, corecteaza cu un creion corector special ce contine acetona sau cu un betisor de urechi inmuiat in acetona.

      Dupa ce se usuca oja alba de pe varful unghiilor, aplica 2 straturi fie de lac transparent, fie de lac cu efect de albire a unghiei (care sa reduca aspectul ingalbenit al unghiei) fie de lac roz pal, transparent.
Ai grija intotdeauna ca primul strat sa fie uscat atunci cand il aplici pe al doilea.

     Lasa oja sa se usuce si mai aplica un strat de lac protector sau cu uscare rapida.

      Pentru o uscare rapida si pentru o rezistenta mai buna a lacului de unghii, poti pulveriza un spray special. Cel de la Avon de exemplu este foarte bun, uscand unghiile in mai putin de 1 minut.  sursa


Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...